Wie is Don Richardson? (WHM- en koude training instructeur)

Noorwegen Wim Hof Methode koude training ijsbad zeilexpeditie

“Mijn naam is Don Richardson, 40 jaar en woonachtig in Deventer. In mijn vrije tijd ben ik graag op pad met mijn gezin of onder vrienden. Ik doe aan Power Yoga en Jiu Jitsu en geef het hele jaar door bootcamps aan de oever van de IJssel. In de zomer met ijsbad en in de winter gaan we zwemmen in de IJssel. Als de tijd het toelaat, beoefen ik heel graag de nodige bergsporten, vaak als ik op reis ben.”

“Ik ontdekte de kracht van de Wim Hof Methode in een periode met veel stress. Mijn bioritme was enorm verstoord door mijn onregelmatige baan als purser bij de KLM. Ik kom in veel tijdzones en werk vaak door de nacht. Ik woonde met mijn gezin in een oud huis wat veel onderhoud vergde en stress veroorzaakte. Met twee jonge kinderen probeerde ik alle ballen hoog te houden.”

“Dit resulteerde in:

  • slecht eten en slapen
  • maag- en darmklachten
  • chronisch moe
  • depressieve gedachten
  • stress

Ik stevende af op een burn-out. Dus… het was tijd voor verandering!”

“Via een vriendin die mij het boek Koud kunstje gaf, kwam ik in aanraking met de Wim Hof Methode. Dit was overigens niet de eerste keer dat ik op Wim Hof en zijn methode gewezen werd (hardleers…). Na het lezen van dat boek volgde ik de 10-weekse online cursus in de Wim Hof Methode.”

Wat levert de koude training mij op?

“Door iedere dag met de methode en de koude training bezig te zijn heb ik meer energie. Ik slaap beter en ben over het algemeen een stabieler, gelukkiger mens. Bovendien ben ik fysiek sterker en ben ik tot dingen in staat die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik beklim besneeuwde bergtoppen in alleen mijn korte broek, of ik zwem in open water in de winter. We zijn tot zoveel meer in staat dan we denken. Iedere dag kunnen we ons leven aanpakken en er iets fantastisch van maken. Inmiddels is de Wim Hof Methode een onderdeel van mijn leven geworden en zou ik niet meer zonder kunnen.”

Gecertificeerd instructeur voor de Wim Hof Methode

“In 2017 heb ik de instructeurs opleiding afgerond en als Innerpowercoach gestart met het geven van workshops en trainingen. Ik geloof namelijk dat de Wim Hof Methode bijdraagt aan een sterker en gezonder lichaam en aan meer geluk in je leven. Hier ben ik het levende bewijs van en dat gun ik iedereen. Mijn voornaamste drijfveer is zoveel mogelijk mensen helpen hun innerlijke rust en kracht weer te ontdekken. En ze in contact te brengen met de koude training.”

Begin je ook enthousiast te worden? Het zou zomaar kunnen dat je Don of een van zijn collega-WHM-instructeurs treft tijdens de zeilexpeditie met koudetraining in het hoge noorden!

Noorwegen koude training Wim Hof Methode gletsjer zeilexpeditieOnze Zeilexpeditie met koude training – boven de poolcirkel is een unieke mogelijkheid om te ervaren hoeveel profijt ook jij van de kou kunt hebben. Met de juiste mindset en technieken leert de WHM-instructeur je op een veilige manier je grenzen verleggen. En dat met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen en gletsjers in het Arctisch gebied! Ga mee op expeditie!

 

De bizarre bergen van de LofotenMarcel van Lienden: International Mountain Leader

Deel dit bericht