Wie zijn Marijn & Annet?

SeaWind Adventures is een bedrijf van Marijn en Annet Achterkamp, samen goed voor ruim 20 jaar zeilervaring, van kolibrie (6 meter) tot tall ship (50 meter), van de Waddenzee tot de Poolzeeën (en zowat alles daar tussenin).

Annet (1976)
Geboren en getogen in het Friese merengebied, was het water tijdens mijn jeugd nooit ver weg. Toch greep het mij pas toen een van mijn studiegenoten een zeilkamp organiseerde. Vanaf 2002 zeilde ik regelmatig actief mee op verschillende schepen, onder andere naar de Lofoten, Elba, Saint-Vincent & the Grenadines, Antarctica en Spitsbergen. Het leven op zee beviel me zo goed, dat ik in 2012 besloot naar de Enkhuizer Zeevaartschool te gaan, zodat ik ook beroepsmatig zou kunnen gaan varen.
Sindsdien werk ik parttime als crew op uiteenlopende zeilschepen. In verschillende etappes zeilde ik het hele traject van Spitsbergen (80°NB) naar Antarctica (64°ZB) en zag wekenlang niets anders dan zee, maar ook de meest fantastische kusten voorbij glijden! In 2015 behaalde ik mijn vaarbevoegdheid Stuurman wereldwijd met inmiddels ruim 17.000 zeemijlen op zak.

 

Marijn (1980)
Zeilen doe ik al van kinds af aan. In een klein vletje ging ik heel Friesland door en later stapte ik over naar een kajuitzeiljacht. Hiermee verkende ik eerst het IJsselmeer en daarna de prachtige Waddenzee en Noordzeekust. Een eerste overtocht naar Engeland volgde logischerwijs hierop.
Voor mij was altijd al duidelijk dat ik ook beroepsmatig iets met zeilen zou gaan doen en, na een tijdje als maat op een klipper op de Waddenzee te hebben gevaren, ging de knop om. De opleiding aan de Enkhuizer Zeevaartschool bracht mij verder op zee en na een flink aantal zeedagen en mijlen maakte ik een reis boven de poolcirkel in Noorwegen. Toen ik eenmaal de ruige verlaten kusten van Noord-Noorwegen zag, besefte ik dat dit de gebieden waren waar ik wilde varen. Na mijn vaarbevoegdheid als Stuurman wereldwijd ben ik in 2016 opnieuw naar de Enkhuizer Zeevaartschool gegaan en heb het diploma Master Oceangoing Sailing Vessels behaald.

In 2014 ontmoetten we elkaar al zeilend langs de Noorse kust (hoe kan het ook anders?). Met onze passie voor zeilen en ruige gebieden als drijfveer is in 2015 SeaWind Adventures ontstaan. Sindsdien varen we samen naar verafgelegen gebieden en mooie uithoeken.

Benieuwd waar we dit jaar naartoe zeilen?