Voor het eerst aan boord?
Dit kun je verwachten.

Als bemanning staan wij vanaf 16 uur klaar om je welkom te heten aan boord. Je zult merken dat het bed in je comfortabele tweepersoonshut al gedekt is en waarschijnlijk worden er in de kombuis al voorbereidingen getroffen voor het avondeten.

Wat is wat? Wie is wie?
Wij vinden het belangrijk dat iedereen die aankomt even kan ‘landen’ aan boord. Daarom nemen we de tijd om je te vertellen hoe het schip in elkaar zit, waar al die lijnen voor dienen en wat je moet en kunt doen in geval van nood. Je kunt je op je gemak installeren in je hut en tijdens de maaltijd kennismaken met je reisgenoten.

Meezeilen
Hebben we eenmaal de trossen losgegooid, dan kun je actief meezeilen. Voor de een betekent dat de lijnen opruimen, voor de ander het zeil hijsen of aan het roer staan. Hoe actief je meezeilt, hangt af van wat je zelf wilt en kunt. Vind je het leuk om in de kombuis mee te helpen? Ook dat kan. Als het nodig is – bij een langere (dag)tocht of als we ’s nachts doorvaren – maken we een wachtsysteem (4 uur op, 8 uur af) waarin we elkaar afwisselen.

De route
Een zeilreis is in hoge mate afhankelijk van weer en wind. Bij veel wind gaan we als een speer, bij weinig wind duurt het allemaal wat langer. De exacte route en de plaatsen, fjorden of eilanden die we aandoen staan daarom niet vast. Wel is het aantal dagen van elke reis ruim, in verhouding tot de af te leggen afstand. Daardoor is er vaak voldoende tijd om een dag te wandelen, een stadje te bezoeken of een paar uur op zoek te gaan naar walvissen.

Wildlife
Net als het weer, laat ook het wildlife zich niet vooraf voorspellen. Er komen bultruggen, orka’s, zeearenden, papegaaiduikers en andere dieren voor in deze regio. Spitsbergen is het leefgebied van ijsberen, rendieren en poolvossen. Of we die zullen zien, en zo ja, waar en wanneer, kunnen we op voorhand niet zeggen.

Zeilervaring
Als deelnemer aan onze reizen heb je geen zeilervaring nodig. Een flexibele en sportieve instelling komen wel goed van pas. Twijfel je of een zeilreis iets voor jou is? Neem dan gewoon even contact met ons op.

Vragen?

Meer informatie vind je bij de Veelgestelde vragen.