SeaWind Adventures

EXPLORE  |  EXPERIENCE  |  ENJOY

SeaWind Adventures biedt actieve zeilreizen naar de meest bijzondere en vaak afgelegen plekken ter wereld. We zeilen graag tussen verlaten eilandjes en zoeken onze weg in smalle, door gletsjers uitgesleten fjorden. We zetten koers naar de poolgebieden, maken een verwarmende tussenstop op een vulkanisch eiland en nemen de tijd om te genieten van de rust en ruimte op zee.

Mensen die met ons meezeilen ervaren hoe uniek het is om met een kleine groep (maximaal 8 personen + crew) te zeilen door gebieden waar je vaak alleen per schip kunt komen. Wij zorgen ervoor dat iedereen zich veilig en snel thuis voelt aan boord. Als gastbemanning help je mee met zeilen hijsen en strijken, sturen en aanleggen. Ondertussen geniet je van de prachtige omgeving en het leven aan boord. De sfeer is informeel, maar professioneel.

Zeil mee! Want de wereld heeft talloze prachtige plekken te bieden die we je graag laten zien. De afgelopen jaren zeilden we van Spitsbergen naar Antarctica – via de ruige Lofoten, ‘laid back’ Cabo Verde, de afgelegen archipel Fernando de Noronha en dwars door het mysterieuze Patagonië. Maar ook de duizenden Zweedse en Finse eilanden, het trio Jersey, Guernsey & Alderney, en de zonovergoten Azoren hebben ons hart gestolen.

Waar zou jij naartoe willen? >>

Wat bedoelen wij met: Explore, Experience, Enjoy?

‘Ontdekken, ervaren en genieten’ is het motto van onze zeilreizen. Want reizen is voor ons meer dan vakantie. Reizen is ontdekken, op zoek gaan naar steile kusten, weidse zeeën en afgelegen eilanden. Ontdekken wat het met je doet wanneer een orka je ineens recht in de ogen kijkt, of een albatros een duikvlucht maakt vlak voor de boeg.

Reizen is ervaren, hoe gletsjers vanuit de bergen tergend langzaam richting zee kruipen en hoe een groep dolfijnen urenlang met je mee zwemt. Ervaren hoe voldaan je – na een paar dagen op zee – het schip aanlegt in een piepklein haventje. En hoe fijn het is om 1 of 2 dagen later de touwen los te gooien en de bewoonde wereld weer achter je te laten.

Reizen is genieten, van een hele dag buiten zijn met de zon op je gezicht en de wind in je haren. Genieten van gesprekken met mensen die je een paar dagen geleden nog niet kende, van een – tijdelijk – leven zonder wifi, van je voortbewegen zonder haast, met goed eten en een comfortabele hut binnen handbereik.

Ontdekken, ervaren en genieten dus: drie elementen die je in elke zeilreis van SeaWind Adventures terug zult vinden.

Onze drijfveren

Na al die zeemijlen is een ding ons inmiddels wel duidelijk: de wereld is prachtig, maar ongelooflijk kwetsbaar. Wie met ons meezeilt in het hoge noorden of diepe zuiden, ervaart zelf hoe imposant de aarde is. En ook hoeveel je kunt doen (of beter: laten) om die indrukwekkende natuur te behouden. Zo hopen we te bereiken dat we er met z’n allen een beetje beter voor gaan zorgen.

Daarom streven wij ernaar alleen gebruik te maken van de wind om van de ene naar de andere plek te gaan (in plaats van liters diesel te verstoken), laden we onze accu’s met zonne-energie, gaan we zorgvuldig om met de natuur en houden we gepaste afstand tot dieren (in plaats van ze te verstoren in hun habitat).

Wij hanteren voor onze reizen een bewust inkoopbeleid en proberen zoveel mogelijk duurzaam en biologisch geteelde producten op tafel te zetten. We koken vegetarisch of vegan aan boord en als het even kan schenken we daar graag een glas biologische wijn bij of een biologisch biertje.

Goed voor de wereld, goed voor jou

Bij SeaWind Adventures zorgen we niet alleen goed voor de wereld, maar ook goed voor jou. Je kunt je volledig overgeven aan het leven aan boord van ons expeditieschip, waar ontspanning en inspanning elkaar afwisselen. Wij doen niet aan stress of haastklussen. Er is alle tijd om het (zee)dierenleven te fotograferen, een wandeling te maken langs de kust of in de bergen, of om de ins-and-outs te leren van zeilen op zee. Een middagje niks doen? Ook dat staat op het programma!

Kun jij je vinden in onze visie? Stap aan boord en zeil mee naar… >> 

 

Marijn Achterkamp en Annet Achterkamp - SeaWind Adventures

Marijn en Annet

SeaWind Adventures …

… is een bedrijf van Marijn en Annet Achterkamp, samen goed voor ruim 20 jaar zeilervaring, van kolibrie (6 meter) tot tall ship (50 meter), van de Waddenzee tot de Poolzeeën (en zowat alles daar tussenin), voorzien van alle benodigde papieren en certificaten, een gastvrije instelling en een flinke dosis enthousiasme om hun liefde voor en kennis van het zeilen over te brengen op hun gasten, waar ook ter wereld.

Kijk waar we dit jaar naartoe zeilen >>