Veelgestelde vragen

 
 

Wanneer kan ik het beste een zeilreis boeken?

Wij raden je aan niet te lang te wachten met boeken. Het aantal plaatsen aan boord is beperkt (maximaal 8 personen) en onze ervaring is dat reizen naar bijzondere gebieden soms snel vol zitten. Houd er ook rekening mee dat je heen- en terugvlucht vaak een stuk goedkoper zijn als je vroeg boekt.

Heb je zeilervaring nodig om een zeilreis met SeaWind Adventures te kunnen maken?

Nee, je hoeft geen enkele zeilervaring te hebben. Tijdens de reis leer je van de bemanning hoe je kunt meehelpen het schip te varen. Maar, zonder jou geen expeditie. Dus we verwachten wel dat je bereid bent om mee te helpen de zeilen te hijsen, het anker op te halen of misschien wil je wel aan het roer staan. Iemand die de fenders en lijnen opruimt na vertrek is ook altijd nodig!

Ik reis alleen, deel ik dan een hut met iemand anders?

Als je alleen reist, deel je normaal gesproken een hut met iemand anders (van hetzelfde geslacht). Mocht de reis niet volgeboekt zijn, dan proberen we alleenreizenden zoveel mogelijk een eigen hut te geven.

Ik reis alleen, kan ik een eenpersoonshut boeken?

Er zijn aan boord alleen tweepersoonshutten. Je kunt wel een hut voor jou alleen boeken tegen betaling van een toeslag. Neem hiervoor even contact op, telefonisch of per mail.

Hoe kan ik boeken?

Boeken gaat heel eenvoudig en veilig online. Bij de reisbeschrijving klik je op de oranje knop: boeken. Je vult online het formulier in en betaalt naar keuze via iDeal of overboeking. Wil je liever eerst telefonisch contact? Bel ons dan gerust.

Wat moet ik doen als mijn vlucht of trein vertraging heeft?

We raden je sowieso aan om een vlucht of treinreis te boeken die je wat speling biedt (bijvoorbeeld een halve, hele of in sommige gevallen twee dagen van tevoren), zodat je ontspannen kunt reizen en uitgerust aan boord komt.

Heb je vertraging en red je het niet om op tijd aan boord te komen? Bel ons dan zodra je bereik hebt (+31 (0) 6 4577 6163 of +31 (0) 6 1880 7046), dan weten wij dat je onderweg bent en kunnen we samen bespreken hoe en wanneer je wel aan boord kunt komen.

Hoe reis ik vanaf het vliegveld of treinstation naar de haven?

Vanaf het vliegveld of treinstation kun je meestal een shuttlebus of een taxi nemen naar de plek waar ons schip ligt. Soms kun je er zelfs naartoe lopen. We laten je tijdig weten waar je het schip precies kunt vinden. Indien nodig krijg je een routebeschrijving vanaf de shuttlebushalte naar het schip.

Hoe reis ik naar de plaats van vertrek?

Onze reizen vertrekken altijd vanuit een plaats met een goede luchthaven. Je boekt zelf je vlucht, zodat je eventueel een paar dagen eerder kunt aankomen of na afloop langer kunt blijven. Als je vroeg boekt, zijn je heen- en terugvlucht vaak een stuk goedkoper. Vanaf de meeste luchthavens gaat er een shuttlebus naar de plaats waar ons schip ligt. We laten je tijdig weten waar je het schip precies kunt vinden.

Ik ben niet heel sportief. Kan ik wel met jullie mee zeilen?

Ja hoor, je hoeft niet sportief te zijn om mee te kunnen. We verwachten wel dat je wilt meehelpen met zeilen. En dat je goed ter been bent, zelfstandig van en aan boord kunt gaan (ook zonder loopplank), en een normale conditie hebt. Twijfel je? Bel ons even om te overleggen.

Hoe vind ik het schip in de haven?

Nadat je geboekt hebt, krijg je een bevestigingsmail en laten we je weten wat de exacte ligplaats van het schip is. Mochten we door de havenmeester op het laatste moment toch een andere plek toegewezen krijgen, dan laten we je dat natuurlijk tijdig weten, bijvoorbeeld via mail, sms, whatsapp en/of een telefoontje. Wij zorgen ervoor dat jij niet hoeft te zoeken (en je mag ons natuurlijk ook bellen).

Kan ik met een identiteitskaart reizen of heb ik een paspoort nodig?

Voor bestemmingen binnen Europa volstaat een identiteitskaart. Buiten Europa heb je een paspoort nodig.

Is het mogelijk om al eerder aan boord te komen?

Op de dag van je aankomst is de bemanning druk bezig met de bevoorrading en het schip vaarklaar maken. Eerder aan boord komen is daarom niet mogelijk. Vanaf 16.00 uur staan we tot je beschikking en ontvangen we je aan boord graag met een drankje.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Bagageruimte aan boord is beperkt maar zeker voldoende. Wel erg belangrijk om te weten is dat je geen koffer mee kunt nemen. Stop je bagage dus in een rugzak of reistas die je kunt opvouwen.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat kan!

We bieden een drie-termijnenplan aan, waarbij je 30% aanbetaalt op het moment van boeken.

Na 30 dagen betaal je nog eens 40% en uiterlijk 60 dagen voordat de reis begint, betaal je de rest (30%).

Mocht een of meer van de termijnen binnen 60 dagen voordat de reis begint vallen, dan tel je die termijn(en) gewoon bij de laatste termijn op.

Voorbeeld: Je boekt 70 dagen voordat de reis begint. De tweede termijn zou dan op 40 dagen voor aanvang reis zijn, maar 60 dagen voor aanvang reis dient de volledige som betaald te zijn.

Je telt dan de tweede en laatste termijn bij elkaar op (70% dus) en betaalt die uiterlijk 60 dagen voor vertrek.

Ik reis alleen, moet ik een toeslag betalen?

Nee, als alleenreizende betaal je niet meer dan mensen die met z’n tweeën, drieën… boeken. Wil je een tweepersoonshut voor jou alleen boeken, dan betaal je wel een toeslag. Neem daarvoor even contact met ons op.

Gaan we ook aan land tijdens de zeilreis?

Jazeker! Juist met een zeilschip heb je de mogelijkheid om op plekken te komen die over land niet bereikbaar zijn. De uitgelezen kans dus om met de rubberboot aan land te gaan en met je camera of wandelschoenen erop uit te trekken. Ook zullen we onderweg, waar mogelijk, leuke plaatsjes of stadjes aandoen, zodat je ook kennis kunt maken met de lokale cultuur en gebruiken.

Ik houd ook van wandelen, zwemmen, fotograferen… , is daar tijd voor?

Natuurlijk! We zeilen naar mooie plekken en bieden je daar de mogelijkheid om te wandelen, te fotograferen of een andere activiteit te ondernemen. Waar dat precies zal zijn en hoeveel tijd ervoor is, hangt onder andere af van het weer en de wind.

 

Staat jouw vraag er niet bij?
Vul je vraag hieronder in of bel ons even.
06 45 77 61 63 (Annet)
06 18 80 70 46 (Marijn)

    Ja, ik blijf graag op de hoogte en ontvang gratis het boekje met 12 niet-te-missen tips voor een onvergetelijke reis