Sail & Hike: wat kun je verwachten van de bergwandelingen?

Hike Noorwegen wandelen bergen natuur gletsjermeer Sail zeilen zeilreis rondreis Lofoten Vesteralen zeilvakantie

We laten onze gids, Marcel van Lienden, aan het woord over de manier waarop hij onze Sail & Hike-expedities begeleidt:

Bergwandelen in zomer en winter

Om van mijn passie mijn beroep te maken ben ik in de zomer van 2014 begonnen met de beroepsopleiding tot International Mountain Leader. Een International Mountain Leader is een bergwandelgids, met de nadruk op het woord wandel. Ik begeleid bergwandeltochten in zomerse condities (of het voor- en najaar) en sneeuwschoen-wandelingen in de winter. Daarbij gaan we ook weleens buiten de gebaande paden, maar de hikes gaan vooral door terreinen waar geen speciale uitrusting voor nodig is.

Om de veiligheid van alle deelnemers te kunnen waarborgen heb ik wel een touw, slinges en karabiners bij me (klimtechnisch materiaal). Uiteraard ben ik ook opgeleid om hiervan gebruik te maken in het geval van nood, onverwachte situaties of om extra zekerheid te geven aan minder ervaren deelnemers. Hierin ligt dan ook het onderscheid tussen een IML (bergwandelgids) en een berggids. Een berggids begeleidt mensen bij alpinisme, rotsklimmen, toerskiën etc. Bij mij als bergwandelgids ligt de nadruk op wandelen (in de bergen natuurlijk).

Een International Mountain Leader zorgt er niet alleen voor dat een groep comfortabel en veilig van punt A naar punt B komt. Hij kan ook veel vertellen over de omgeving: flora, fauna, geschiedenis. En instructies geven over bijvoorbeeld het lopen met stokken, het opzetten van een kamp, navigeren in de bergen etc. Kortom, het aanbieden van een beleving en een avontuur in de bergen die je je nog lang zult herinneren! (foto Kristoffer Trolle)

Meer tips en reisinspiratie? Schrijf je in voor ons magazine en ontvang meteen het boekje 12 niet-te-missen tips voor jouw onvergetelijke reis cadeau.

 

Ga je mee hiken in de bergen van de Vesteralen en Finnmark?

Noorwegen Senja gletsjer meer bergen sail hike wandelen zeilen
Lees alles over onze Sail & Hike-expeditie | Legendarisch Senja

 

 

Marcel van Lienden: International Mountain LeaderOpschieten, slampamper! En andere scheepstaal...

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *