Onze visie op duurzaamheid

eco-toerisme eco-tourisme eco-tourism duurzaam toerisme duurzaamheid sustainability sailing zeilen SeaWind Adventures

Na vele mijlen en maanden op zee, hebben we elke dag met eigen ogen gezien dat de wereld ongelooflijk mooi is… en ongelooflijk kwetsbaar. Wie met ons meezeilt in het hoge noorden of diepe zuiden, ervaart zelf hoe imposant de aarde is. En ook hoeveel je kunt doen (of beter: laten) om die indrukwekkende natuur te behouden. Zo hopen we te bereiken dat we daar met z’n allen steeds beter voor gaan zorgen.

Ontdekken, ervaren en genieten is het motto van onze zeilreizen. En dat willen wij natuurlijk – samen met jou – zo lang mogelijk blijven doen. Voor ons is het daarom vanzelfsprekend dat wij onze reizen zo duurzaam mogelijk uitvoeren. Concreet houdt dat voor ons in:

  • wij streven ernaar alleen gebruik te maken van de wind om van de ene naar de andere plek te varen en houden daarmee rekening in ons vaarschema.
  • wij gaan zorgvuldig om met de natuur en houden gepaste afstand tot dieren zodat we ze niet storen in hun leefgebied.
  • wij proberen zoveel mogelijk duurzaam en biologisch geteelde producten op tafel te zetten en koken elke dag vegetarisch of vegan.
  • wij hanteren voor onze zeilreizen een bewust inkoopbeleid, gebruiken geen wegwerpartikelen en proberen zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal mee aan boord te nemen.
  • wij laten niets achter wat niet in de natuur thuishoort.
  • wij gaan zuinig om met water, elektra en brandstof, en vragen onze gasten hun eventuele heen- en terugvlucht op vrijwillige basis te compenseren via de Nederlandse Stichting Trees for all.

Tijdens de refit van de Baltic hebben we uiteraard het hele schip onder de loep genomen. Daarbij hebben we geprobeerd zoveel mogelijk zaken aan boord te verduurzamen. Welke keuzes we daarin gemaakt hebben (of nog gaan maken), lees je in dit uitgebreide blog: Duurzaamheid aan boord van de Baltic.

Duurzaamheid wereldwijd

Naast onze eigen duurzame bedrijfsvoering, ondersteunen wij organisaties die zich inzetten voor het behouden en beschermen van de aarde. Dat doen we door een deel van onze omzet te doneren, onder andere aan:

World Wild Fund For Nature SeaWind Adventures sailing sustainable sustainability duurzaam eco-tourism duurzaamheidWij ondersteunen het werk dat het World Wild Fund For Nature doet voor Priority Place Arctic en Priority Place Oceans, om de biodiversiteit in de Arctische en Antarctische gebieden en de oceanen op een duurzame manier te behouden en waar mogelijk te verbeteren, in samenwerking met overheden, het bedrijfsleven en individuen. Er zijn maar weinig gebieden die zo kwetsbaar en tegelijkertijd zo waardevol zijn voor het leven op aarde als de poolgebieden. Vandaar dat wij er alles aan willen doen om deze gebieden te behouden en onze kennis daarover te delen met onze gasten.

Ocean Foundation sustainable tourism duurzaam toerisme SeaWind Adventures eco-tourism duurzaamheid zeilen sailing

Daarnaast ondersteunen wij het werk van de The Ocean Foundation. The Ocean Foundation helpt, versterkt en promoot organisaties en projecten die zich inzetten voor het behoud van oceanen en kustgebieden. Sinds 2001 ging er 41 miljoen dollar naar het beschermen van bedreigde diersoorten en hun habitat in de oceanen en kustgebieden. Laten dat nu precies de gebieden zijn waar wij het liefst naartoe gaan en het meest van genieten.

Kun jij je vinden in onze visie op duurzaam toerisme?

Zeil met ons mee  en geniet van al het moois dat de wereld te bieden heeft!