De 5 leukste dingen die je kunt doen in Tromsø

Tromso Noorwegen reistips citytrip SeaWind Adventures vakantie Scandinavie rondreis zeilexpeditie outdoor zeilen groepreis

Tromsø wordt wel het Parijs van het Noorden genoemd, vanwege het mooie licht en de levendigheid. Wij zetten de leukste ‘attracties’ van Tromsø op een rij.

1 Een tocht maken met sledehonden
Het Tromsø Wilderness Centre biedt prachtige sledetochten met husky’s. Je trekt er met een slede en een roedel honden op uit en leert bovendien alles over hoe de dieren leven en hoe ze getraind worden. Een must dus voor dierenliefhebbers. Als er geen sneeuw ligt, kun je in plaats van een sledetocht een hike met husky’s doen.

Husky sledetocht Noorwegen Scandinavie outdoor groepsreis vakantie SeaWind Adventures zeilen zeilvakantie expeditie

2 De kabelbaan nemen voor een spectaculair uitzicht over de Troms-fjord
Als je in Tromsø bent dan moet je de Fjellheisen-kabelbaan bezoeken. Een mooier uitzicht over Tromsø kun je niet krijgen. Ook ‘s avonds een ideale plek om het noorderlicht boven de stad te zien,” aldus een enthousiaste Noorwegen-ganger. Deze ‘attractie’ kreeg van TripAdvisor zelfs een Certificaat van uitmuntendheid. Vanuit de stad eenvoudig bereikbaar, te voet of met de bus.

Tromso Fjellheisen reistip citytrip rondreis Noorwegen Scandinavie groepsreis SeaWind Adventures outdoor zeilen zeilreis vakantie

3 Een film kijken in de oudste bioscoop ter wereld
In Storgata, de centrale straat van Tromsø, vind je deze Kino uit 1915. Het is de oudste bioscoop ter wereld waar je nog elke dag (arthouse)films kunt bekijken. Zowel het gebouw als de filmprogrammering zijn echt de moeite waard. Ook leuk voor alleen een drankje in de foyer of op het terras.

Tromso bioscoop Noorwegen expeditie zeilen SeaWind Adventures vakantie rondreis Scandinavie

4 De avonturen van Amundsen, Nansen en andere poolreizigers herbeleven
Het Polar Museum lijkt misschien een rariteitenkabinet, maar het biedt je een vrijwel compleet beeld van de Noorse expedities naar de poolgebieden (Spitsbergen, Groenland, Jan Mayen) en het leven in barre omstandigheden. Scheepsmodellen, kleding, pelsdieren en overwinteringshutten zijn voorzien van uitgebreide verhalen en achtergrondinformatie. Een goede voorbereiding voor een (boot)reis naar het hoge noorden.

Polar Museum Tromso Noorwegen vakantie rondreis groepsreis Scandinavie SeaWind Adventures zeilen expeditie zeilvakantie ontdekkingsreizigers

5 Een boottocht maken door de fjorden
De Noorse kust, en zeker ook de regio Troms, is een aaneenschakeling van fjorden en eilanden. De bergen en rotswanden zijn het meest imposant vanaf het water. Tussen 21 mei en 21 juli blijft het bovendien 24 uur per dag licht en heb je om middernacht nog een prachtig en fotogeniek uitzicht op dit immense landschap. Onderweg kom je mogelijk zeeadelaars, papegaaiduikers, aalscholvers, zeehonden, dolfijnen en – langs de kustlijn – rendieren tegen. De ideale manier om deze prachtige natuur te beleven.

Heb jij ook zin gekregen om naar Tromsø te gaan?
Dan is deze Zeilexpeditie met walvissafari vanuit Tromsø iets voor jou!

Noorwegen fjorden zeilen boottocht sailing norway groepsreis rondreis vakantie SeaWind Adventures outdoor expeditie zeilvakantie

 

Nieuw avontuur voor de ‘Baltic’7 intrigerende weetjes over walvissen

Deel dit bericht