Aankomst in Cagliari

kaart Middellandse Zee zeezeilen zeilreis Sardinië

’s Ochtends ben ik in, niet per se alle vroegte, maar toch rond half tien vertrokken naar Schiphol airport. Het plan is om via Milaan een overstap te maken naar Sardinië en daar via een korte busrit naar de haven van Cagliari te gaan. Nu had ik verder eigenlijk nog geen idee van de verdere plannen, anders dan dat ik uiteindelijk na een week of drie weer in Nederland uit zou komen en wel in Harlingen.

In Milaan heb ik een overstap met ruim drie uur tussenruimte dus ik zit nog wat laatste e-mails door te nemen van m’n werk wanneer ik een sms krijg met de mededeling dat we nog die avond zullen vertrekken zodra ik aan boord ben.

Nu dus maar extra hopen dat de Italianen zorgvuldig met m’n bagage omgaan, want vertraging hierin is dus eigenlijk niet echt meer een optie. Alhoewel ik voor de zekerheid een paar extra onderbroeken in mijn handbagage heb gedaan, is dat voor drie weken toch wel wat weinig.

Gelukkig blijkt in Cagliari alles aanwezig en sta ik vrij snel in de haven, waar ik de mooie driemaster Barkentijn al snel zie liggen, tussen een flinke coaster en een slepertje.

Ik moet nog even wachten op de rest van de crew, die nog van de laatste gelegenheid om in Italië te eten gebruik maakt, maar eenmaal aan boord heb ik snel m’n plekje gevonden.

Terwijl ik m’n spulletjes aan het uitpakken ben in mijn hut voel ik aan de bewegingen in het schip al dat we hebben losgegooid. De kapitein laat er geen gras over groeien en wanneer ik bovenkom, varen we net de havenmonden voorbij.

Ik blijk de hondenwacht te hebben, samen met Sietze, mijn klasgenoot van de zeevaartschool, en stuurman Ali. Hoewel de kapitein me ervan verzekerde dat ik na zo’n reisdag wel de eerste wacht kon overslaan, heb ik eigenlijk tegen mijn slaap in gewoon te veel zin om bezig te gaan met het varen. Dus na een kort dutje gelijk maar de wacht in.

Gelijk blijkt alweer waarom ik dit zeilen zo geweldig vind. Een heldere lucht en de contouren van Sardinië leiden me de eerste wacht door en hoewel de wind uit dezelfde richting komt als waar wij naartoe moeten, voel ik me intens blij om weer op zee te zijn.

Met Darwin op zeeHet ritme van de wind

Deel dit bericht