Ben jij de ideale reiziger?

ben jij de ideale reiziger

“Wat voor mensen gaan er eigenlijk mee met jullie zeilreizen?” vroeg een vriend ons laatst. Goeie vraag. Maar over het antwoord moesten we wel even nadenken.

Het zijn namelijk vaak de meest uiteenlopende types die bij ons aan boord stappen. Sommige herken je al van verre (zeiljack, zonnebril, outdoorbroek en sportieve schoenen). Andere zou je eerder als reiziger op een cruiseschip dan een zeilboot verwachten (nette broek en schoenen, gestreken overhemd, stropdas en rieten hoed).

Er stappen jongeren aan boord die voor het eerst alleen op vakantie zijn, en mensen op leeftijd die hun hele leven al dromen van deze zeilreis. Sommigen hebben al vele zeemijlen achter de kiezen, anderen überhaupt nog nooit gevaren.

En zodra we een dag op zee zijn, vallen al de verschillen weg…

Stukje bij beetje ontdekken we wat de passies zijn van het type ‘gestreken overhemd’, en welke de drijfveren van het type ‘outdoorbroek’. Onze 17-jarige-voor-het-eerst-op-reis blijkt een geweldige appeltaart te kunnen bakken (zelfs op een schommelend schip), en de dame op leeftijd fungeert als rots in de branding tijdens de nachtwacht.

Ondertussen merkt de doorgewinterde zeiler hoe heerlijk het is om op het voordek te genieten van het landschap dat voorbij glijdt. Terwijl degene die nog nooit gevaren heeft vol overgave aan het roer staat.

Je zou ze misschien nooit bij elkaar uitgezocht hebben, maar na een dag of wat vormen ze een hechte groep, delen ze hun levensverhalen met elkaar en hijsen samen de zeilen.

De ideale reiziger? Dat zijn ze stuk voor stuk.

En jij? Op welke reis treffen we jou aan boord?

 

Meer tips en reisinspiratie? Schrijf je in voor ons magazine en ontvang meteen het boekje 12 niet-te-missen tips voor jouw onvergetelijke reis cadeau.

 

Hoe heet alles op een zeilboot?Fossielvrije brandstof

Deel dit bericht