Zeilen: de ideale digital detox

digital detox zeilen zee onthaasten

1 zeilboot. 8 mensen. 69 graden Noorderbreedte. Een uitgestrekte watervlakte, geflankeerd door besneeuwde bergtoppen en metershoge fjorden. Geen wifi, geen telefoon, geen notificaties.  

Voila: de belangrijkste ingrediënten van een zeilexpeditie boven de poolcirkel; en precies wat je nodig hebt voor een digital detox…

Digital stress
Je herkent het vast: Met je telefoon in de hand loop je van de ene afspraak naar de andere. Je beantwoordt snel een paar mailtjes en neemt ondanks je hoofdpijn wat werk van een zieke collega over, want ja, iemand moet het doen.

Na werktijd rijd je naar een etentje met vrienden. Dankzij de routeplanner op je telefoon kom je op de voorspelde tijd en de juist plek aan. Maar eerlijk gezegd heb je geen idee welke route je genomen hebt.

Vlak voor het slapen gaan check je nogmaals alle social media-kanalen en je weet dat dat ook morgenochtend het eerste zal zijn wat je doet. En dan lig je wakker, de halve nacht. In gedachten ben je mailtjes aan het beantwoorden en stel je een – ellenlange – to do-list samen van alle dingen waar je maar niet aan toekomt.

Offline gaan = connecten met jezelf
Als dit scenario je bekend voorkomt, is het tijd voor een digital detox op een zeilboot: een week lang mag je volledig offline zijn. Echt. De waan van alledag blijft thuis.

Jij komt weer in verbinding met jezelf, voelt de wind door je haren en leeft in het moment. Je bent fysiek in actie, laadt jezelf op aan de overweldigende natuur en kunt eindelijk weer vrij ademhalen.

 

Wat zijn de voordelen van zo’n digital detox?

  • je ontsnapt aan de stress (en voorkomt dat je burn-out raakt)
  • je stapt uit je info-bubbel
  • je komt fysiek in beweging
  • je geniet van de rustgevende natuur
  • je doet inspiratie op
  • je haalt diep adem en komt tot jezelf

Na een dag of 10 stap je ontspannen en geheel opgeladen weer van boord. En je zult niet de eerste zijn die zich voorneemt om over een paar jaar de oceaan over te steken of een trekking in de bergen te maken. Om weer even lekker offline te zijn.

Oh, en volgens wetenschappers maakt een offline-vakantie ook nog eens slimmer. Mooi meegenomen!

Digital Detox vakantie Noorwegen zeilen Vesteralen Lofoten sailing norway onthaasten zeilreis zeilvakantieIs dit precies wat jij nodig hebt?
Ga offline en zeil mee langs de mooiste eilanden van de Lofoten en Vesteralen.

 

 

Meer tips en reisinspiratie? Schrijf je in voor ons magazine en ontvang meteen het boekje 12 niet-te-missen tips voor jouw onvergetelijke reis cadeau.

 

Opschieten, slampamper! En andere scheepstaal...Digital detox is heel simpel, op zee

Deel dit bericht