Sustainable Destination

Noorwegen zeilen vakantie kust fjorden SeaWind Adventures sailing sustainable destination duurzaamheid

Noorwegen is een van onze favoriete bestemmingen. Vanwege de indrukwekkende natuur, de diepe fjorden, besneeuwde bergen en ruige eilanden. Ook de Noren zelf hebben allang door dat hun land een uniek landschap biedt. En dat je daar goed voor moet zorgen.

In Noorwegen (en Zweden trouwens ook) geldt het zogenoemde ‘allemansrecht’, wat inhoudt dat de natuur van iedereen is en dat je overal je slaapzak mag uitrollen. Dit allemansrecht zorgt er tegelijkertijd voor dat ook iedereen zich verantwoordelijk voelt voor die natuur.

Mede hierdoor is Noorwegen een van de landen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Verscheidene regio’s en natuurgebieden dragen het label ‘Sustainable Destination’. Dit houdt in dat lokale ondernemers zich inzetten om hun regio aantrekkelijk te maken en te houden voor toeristen die duurzaamheid belangrijk vinden. Ze verbinden zich aan strenge, duurzame principes, organiseren milieuvriendelijke activiteiten en verkiezen ‘planet’ boven ‘profit’.

Norway Sustainable Destination SeaWind Adventures duurzaamheid zeilreizen Noorwegen

De Lyngen Alps, net boven Tromsø, mag zich sinds enige tijd een ‘Sustainable Destination’ noemen, evenals de eilandengroep Spitsbergen/Svalbard. Tromsø en de Lofoten werken er momenteel hard aan om het duurzaamheidslabel te mogen voeren. Stuk voor stuk gebieden waar wij je graag mee naartoe nemen om je te laten zien hoe geweldig mooi de wereld is.

Zeilen rond SpitsbergenBezoek van Evert

Deel dit bericht

One Comment on “Sustainable Destination”

  1. Pingback: Oslo: de Groene Hoofdstad van Europa - SeaWindAdventures.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *