Sustainable Destination

Noorwegen zeilen vakantie kust fjorden SeaWind Adventures sailing sustainable destination duurzaamheid

Noorwegen is een van onze favoriete bestemmingen. Vanwege de indrukwekkende natuur, de diepe fjorden, besneeuwde bergen en ruige eilanden. Ook de Noren zelf hebben allang door dat hun land een uniek landschap biedt. En dat je daar goed voor moet zorgen.

In Noorwegen (en Zweden trouwens ook) geldt het zogenoemde ‘allemansrecht’, wat inhoudt dat de natuur van iedereen is en dat je overal je tentje mag opzetten of je slaapzak uitrollen. De kustlijn, bossen en berggebieden zijn ‘vrije natuur’ en bij wet vrij toegankelijk voor iedereen. En het mooie is, dit allemansrecht zorgt er tegelijkertijd voor dat ook iedereen zich verantwoordelijk voelt voor die natuur.

Duurzaamheid

Mede door die gedeelde verantwoordelijkheid is Noorwegen een van de landen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Verscheidene regio’s en natuurgebieden dragen het label ‘Sustainable Destination’. Dit houdt in dat lokale ondernemers zich inzetten om hun regio aantrekkelijk te maken en te houden voor toeristen die duurzaamheid belangrijk vinden. Ze verbinden zich aan strenge, duurzame principes, organiseren milieuvriendelijke activiteiten en verkiezen ‘planet’ boven ‘profit’.

Norway Sustainable Destination SeaWind Adventures duurzaamheid zeilreizen Noorwegen

Gebieden in Noorwegen met een Sustainable Destination-label

De Lyngen Alps, net boven Tromsø, mogen zich al langere tijd een ‘Sustainable Destination’ noemen. En ook de eilandengroepen Lofoten en Vesteralen, de noordelijke archipel Spitsbergen/Svalbard en de regio Tromsø hebben de afgelopen jaren het felbegeerde duurzaamheidslabel gekregen. Stuk voor stuk gebieden waar wij je graag mee naartoe nemen om je te laten zien hoe geweldig mooi de wereld is.

Zeilen rond SpitsbergenBezoek van Evert

Deel dit bericht